WordPress; 100% onze favoriet

9 OKT 2019 - #WORDPRESS #VOORDELEN #NADELEN – LEESTIJD 3 MINUTEN

Wat weet je na het lezen?

 

  1. Je kent de termen ‘WordPress’ en ‘CMS’
  2. Je kent de grootste voordelen van WordPress
  3. Je weet wat minder is aan WordPress

Het CMS WordPress

Wanneer je eerder in de wereld van webdesign bent gedoken heb je de term CMS waarschijnlijk al eens voorbij zien komen. De afkorting CMS staat voor content management systeem, een stukje software dat het mogelijk maakt zonder jarenlange studie een website te ontwikkelen en te beheren. Voorbeelden van CMS’en zijn Joomla, Drupal, Magento en onze absolute favoriet; WordPress. WordPress is een open-source content management systeem, wat betekent dat WordPress volledig gratis te gebruiken is. Momenteel is WordPress het meest gebruikte CMS en draaien meer dan 30% van alle websites op WordPress. Dit is een gigantisch percentage aangezien Joomla de tweede plaats verovert met slechts 3%.

 

Waarom is WordPress onze absolute favoriet?

3 grootste pluspunten


Niets is te gek

Dit is de grootste reden dat wij vrijwel alles ontwikkelen in WordPress. Alles wat onze klanten of wijzelf bedenken kan ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Doordat miljoenen websites op WordPress draaien worden er talloze plug-ins ontwikkeld die de gekste gedachtes werkelijkheid kunnen laten worden. Inmiddels zijn er al meer dan 25.000 unieke plug-ins beschikbaar en dit worden er iedere dag meer.


Gebruiksvriendelijkheid

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten hun opgeleverde website zelf kunnen beheren en niet afhankelijk zijn van ons. Onze persoonlijke handleidingen in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid die WordPress biedt maakt dit erg gemakkelijk.

Jouw website hoog in zoekmachines

WordPress is een erg goed systeem om ervoor te zorgen dat jouw website hoog geïndexeerd wordt in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Dit komt met name door de technologie achter het systeem en de vele koppelingen met online marketing diensten als Google en Facebook.

Minder aan WordPress


Paradijs voor hackers

WordPress is voor hackers erg aantrekkelijk omdat WordPress zo ontzettend veel gebruikt wordt, en WordPress an sich een product is dat altijd op dezelfde standaard wijze wordt ingericht. Hackers gaan daarom op zoek naar lekken in een website om de website op deze manier te kraken. Echter is WordPress vele malen veiliger te maken door deze ‘standaard flow’ anders in te richten. Door het doorvoeren van slechts enkele aanpassingen wordt het grootste deel van deze hackers al afgeslagen. Ter versterking hiervan maken wij gebruik van krachtige plug-ins.

Vond je het een interessant artikel?

Spread the word!

Bedankt voor het lezen!

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Meer artikelen